Bianco Manzoni eller Incrocio Manzoni 6.0.13.

Historien bag denne hvidvin kan dateres tilbage til det 20. århundrede, hvor den blev udviklet af professor Luigi Manzoni, som lavede en krydsning af Riesling Renano og Pinot Bianco. 

Manzoni Bianco 08 fra Terre di Grassaga – 3000 flasker produceres årligt. https://grothpersson.dk/vare/manzoni-bianco-08-ny-jubilaeums-etiket/

Manzoni Bianco er en vidunderlig drue, der passer perfekt til det venetianske klima, så man kunne sagtens tro, at den er indfødt, men det er den ikke. Vinsorten blev nemlig fremstillet i en tid, hvor der var konstant interesse for udviklingen af ​​nye druer. Fra anden halvdel af det nittende århundrede i Europa blev der gjort forsøg på at lave genetiske forbedringer på et stort antal vinstokke gennem krydsning og hybridisering som en mulig løsning på de talrige sygdomme, der var i den periode. Sygdommene forårsagede en dyb krise for vindyrkning i hele Europa, da europæiske vinstokke ikke var immune over for parasitter som Phylloxera, der oprindeligt var fra det østlige Nordamerika. En af de første og bedste professorer / ønologer fra den tid var den schweiziske Hermann Müller-Thurgau. Han opnåede et fremragende resultat ved at krydse Riesling Renano med Madeleine Royale, som vi kender i dag under navnet “Müller-Thurgau”.  Manzoni Bianco har også fået sit navn fra sin udvikler, og det tyder på, at Luigi Manzoni var inspireret af professor Müller-Thurgaus krydsning, for Manzoni lavede en krydsning af Riesling Renano og Pinot Bianco. Det var dog ikke den eneste Manzoni-sort, for siden 1924 udviklede han et stort antal Manzoni-krydsninger, som alle fandt sted i Veneto, eller mere præcist på den ønologiske skole i Conegliano. Vinskolen blev grundlagt i 1876 som den første i Italien, og er stadig en af ​​de vigtigste vinskoler, som landet har.Luigi Manzonis mål var at finde en hvid og rød vinsort, der kunne erstatte eller integrere de traditionelle druesorter, der var dyrket i Piave Doc-området, men i styrket form. Arbejdet varede i første omgang fra 1924 til 1930, hvor krydsningerne blev markeret med 2 tal (det første angav nummeret på vinrækken og det andet på vinstokken). Den anden periode var mellem 1930 og 1935, og der blev krydsningerne markeret med 3 tal, hvoraf det centrale altid var 0. Det vil sige, Manzoni Bianco blev fremstillet mellem 1930 og 1935, fordi det oprindelige navn er Incrocio Manzoni 6.0.13. Hvis man er nysgerrig efter at smage hans røde variant, er der Manzoni Rosso 13.0.25, en krydsning mellem Raboso Piave x Moscato d’Amburgo.

Manzoni Bianco fra Castello di Roncade https://grothpersson.dk/vare/manzoni-bianco-castello-di-roncade/
Nyhed

Fra vin til kunst

#Livet er et stort hjul, der drejer og drejer uden at stoppe, og hver gang det vender tilbage til sit udgangspunkt, fødes en ny revolutionær generation, overbevist om at være den første, der modarbejder systemet. Denne ungdommelige naivitet, som nogle gange fører til nonsens, har også ramt mig. Heldigvis.

Læs mere »
Scroll to Top

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos Groth & Persson

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.