Fra vin til kunst

Dørmaleri – 10 i Italien af Dennis Bach Groth

Det hele startede, da jeg en dag malede vores kælderdør sort, så vi kunne skrive med kridt på den. Jeg begyndte at skrive de byer, jeg havde boet i i Italien for sjov, alt sammen med en male tusch, og så tog fanden ved mig. Jeg blev ramt af en stor lidenskabshammer, og så kunne jeg ikke stoppe. Det var som et slag i hovedet, som jeg allerede havde oplevet før. Det var det samme slag, som fik mig til at skrive musik og sange i mange år, eller som førte mig gennem min smeduddannelse med topkarakterer, eller som førte mig rundt i Italien i godt ti år, hvor jeg opnåede lige så mange gode resultater. Pludselig begyndte jeg at male, mærkeligt nok. Som en byge af ord, der summede i mit hoved, en stjerneeksplosion, placerede jeg ti år i Italien, farverigt og livligt, på vores kælderdør. Steder jeg havde boet, tidligere premierministre og personlige citater skulle med. De ting, der betød noget for mig. Jeg viste det til min far, og han var meget stolt. Desværre nåede han aldrig at se det færdigt, da han døde den 22. februar (nok den sværeste tid, jeg nogensinde har oplevet), så jeg har valgt at dedikere maleriet til ham.

#Livet er et stort hjul, der drejer og drejer uden at stoppe, og hver gang det vender tilbage til sit udgangspunkt, fødes en ny revolutionær generation, overbevist om at være den første, der modarbejder systemet. Denne ungdommelige naivitet, som nogle gange fører til nonsens, har også ramt mig. Heldigvis.
 
Citat skrevet øverst på maleriet – og brugt i min bog: Baronen og det halve vinslot

Facebook
LinkedIn

Skriv et chat her

Hvidvin

Hvilken type druesort er Grillo?

En god Grillo har en mere eller mindre intens strågul farve med grønlige reflekser. I næsen oplever du delikate blomster- og frugtaromaer, lidt tropiske, men med strejf af citrusfrugter som citron og grapefrugt, hvid fersken, gyldent æble og middelhavsaromatiske urter som timian og rosmarin.

Læs mere »
Scroll to Top

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos Groth & Persson

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.