VORES BAROLO 2016 ER ENDELIG BLEVET LANCERET

Barolo 2016 er en årgang, som ikke bør mangle i din samling. Producenter og kritikere var alle enige om, at denne årgang var enestående: bedre end nogensinde.

Jeg ved, at I tænker, at 2016 ikke længere er ung, da mange Barolo-producenter allerede har solgt deres for længe siden. Vi hos Groth & Persson arbejder dog som bekendt kun med små producenter, der først frigiver deres vine, når de mere eller mindre er klar. For Barolos tilfælde betyder det efter mange års lagring på flaske, som man gjorde det i gamle dage. Der er nu gået næsten otte år siden den magiske høst, som mange anså for at være “århundredets årgang”. Barolo, også kendt som vinens konge eller kongernes vin, er det største mærke inden for piemontesisk og italiensk vinproduktion generelt, en juvel, som hele verden ønsker at eje, og på trods af dette er det ikke en nem rødvin at drikke. Hvilket også forklares med, at nogle “seriøse producenter” venter mindst syv et halvt år før lanceringen. Det er slow food, når det er bedst, men også en masse død kapital at vente på, som ikke alle har råd til. Tre års lagring er tilstrækkeligt ifølge reglerne for produktion af Barolo, og for de mere kommercielle producenter er det praktisk, selvom de mere passionerede altid vil have en tendens til at vente, hvis ikke indtil perfektion er opnået, så indtil tanninerne er tilstrækkelig bløde til at kunne drikke vinen.

Barolo samling i vores vinbar

Vidste I, at vi har en større samling af forskellige årgange af Barolo?

Barolos historie er tæt forbundet med historien om Langhe, det storslåede bakkelandskab, en del af UNESCOs verdensarvsliste, hvor Nebbiolo-druer dyrkes og derefter forvandles til denne tanniske, stramme, elegante og ekstremt raffinerede rødvin, hvis den lagres længe nok. Sidstnævnte bør ikke glemmes, for hvis den ikke er lagret nok, er vinen ikke komplet. Men hvem vil gemme en vin i 10-20 år? Det vil vi. For flere år siden besluttede vi faktisk at beholde et lille parti af hver årgang til vores samling, for at give vores kunder mulighed for at smage en “færdiglavet” og eksklusiv vin. Det gælder mange af vores rødvine. Spørg efter vores vintage kort næste gang du besøger vores vinbar.

Hvorfor betragtes Barolo 2016 som århundredets årgang?

Nyheden er efterhånden gammel, da den kom kun få dage efter det store Barolo & Barbaresco World Opening event, som blev afholdt den 4.-5. februar 2020 i New York. I den anledning smagte en kommission sammensat af de bedste vinkendere fra alle fem kontinenter på Barolo-årgangen 2016, der ifølge flere anmeldelser kom tæt på perfektion og fik en fantastisk score på 99,3. Blandt deltagerne var prominente personer som Wine Spectator seniorredaktør Bruce Sanderson. Wine Spectator har som tidligere nævnt mere end seks millioner læsere, og det må siges, at det er en gateway til berømmelse for producenterne. Barolo-årgangens flotte score fik værdien til at eksplodere, og fra nu af vil priserne kun stige i de kommende år. 2016-høsten var en af ​​de længste i mange år i Langhe og anses for at være perfekt af vinproducenterne på grund af de ideelle klimatiske forhold, der blev skabt i løbet af året, og som gav den korrekte modning af druerne. Klimaet var varmt og tørt med sommerregn, som var med til at dæmpe temperaturerne en smule, mens de kølige nætter i det tidlige efterår førte til en god phenolisk modning (skind, frø og tanniner), og dermed forberedte Nebbiolo-druerne til høsten i midten af ​​oktober, som fandt sted under ideelle forhold. 

Barolo produceres i 11 forskellige kommuner og mange er meget forskellige fra hinanden, så det er forkert at lave en generalisering. Men overordnet set var der en ting, der overraskede Barolo-eksperterne, at alle de smagte 2016’ere viste fremragende friskhed og en homogen smag, der gjorde dem nemme at drikke, selv som unge.

Facebook
LinkedIn

Barolo 2016

Find vores Barolo 2016 her
Nyhed

Botoxvin på hylderne!

Når vi drikker vin, ved vi virkelig, hvad der er i den? Efter et italiensk tv-program “Report” afslørede nogle snedige og ukorrekte fremgangsmåder i fremstillingen

Læs mere »
Mad

Dennis Bach Groth i det lyserøde køkken

Så har Dennis Bach Groth været med i det lyserøde Køkken. Her bliver der lavet den klassiske italienske ret “Aglio, Olio e Peperoncino”, og vinen er selvfølgelig Pinot Grigio fra Castello di Roncade.

Læs mere »
Scroll to Top

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos Groth & Persson

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.