Autofiktion om en 10 års dyb dannelsesrejse igennem Italien Baronen og det halve vinslot af Dennis Bach Groth

”Bogen handler dybest set om at være drevet af en stærk, underliggende længsel. En nysgerrighed efter at opdage, hvad livet ellers har at byde på, andet end det, der ligger lige foran os.”

Vinimportør Dennis Bach Groth er forfatteren bag autofiktionen ”Baronen og det halve vinslot”, der fører os igennem hans rejse fra at være en ung dansk smed på flugt fra det forudsigelige liv, han på forhånd var bestemt til at skulle leve, og igennem en 10årig dannelsesrejse i Italien. En rejse, der ikke bare former ham, men som genskaber ham, så han i sidste ende kan tillade sig selv at vende hjem til Danmark igen. Som en ny mand.  

Drevet af en besættende sult 

Dennis’ drivkraft er at mestre det italienske sprog på niveau med italienerne selv, og han studerer sproget med et stift fokus på at lykkes. Der er rift om arbejdet i Italien, men som frivillig på vinslotte kan han få en fod ind. Drevet af en nærmest besættende sult efter at sanse og indstudere det nye land, lader han sine instinkter føre ham af sted på en intens rejse. Fra det kolde og bjergrige nord til den sydende varme sydpå med masser af stop undervejs. På den måde er bogen også et fascinerende indblik i en kultur, de fleste af os elsker, men som de færreste kender indgående.   

”Det er i bund og grund min nysgerrighed efter, hvad livet ellers har at byde på end det, der står lige foran os. Igennem bogen søger jeg efter svar, velvidende, at det er en ensom rejse at afsøge livet. Men det vil jeg hellere, for jeg vil mærke, hvad det vil sige at trække vejret. Jeg vil sanse, jeg vil lære, jeg vil skabe. Det er den søgen, der gennemsyrer mine 10 år i Italien. Og jeg vil vise andre mennesker, at der opstår noget spændende, når man tør forlade det forudsigelige. Når man tør leve,” fortæller han i dag fra sin vinbar i indre by, hvor han har slået sig ned og lever af at sælge italienske vine. 

Livsprincipperne 

Modstanden er en vigtig del af enhver udvikling, og i bogen bruger Dennis den aktivt i stedet for at frygte eller undvige den. Hvad der ved første øjekast ligner en tilfældig rejse, viser sig hurtigt at være nøje drevet af livsprincipper og små ritualer, som er hans rettesnor på en kringlet vej på et uforudsigeligt eventyr. 

Det er noget med altid at komme til tiden. Være til rådighed. Aldrig være grådig efter penge eller succes, det kommer af sig selv. Jeg tænkte hele tiden, at hvis jeg ikke læser, så mister jeg noget værdifuldt. Min ihærdighed gør, at jeg møder mennesker og kommer højt op i deres system. Men jeg isolerer mig også fra andre mennesker, fordi jeg er så målrettet. Jeg ville hellere terpe sprog end at tage ud og drikke. Alle drømme har nemlig en pris,” afslutter Dennis Bach Groth.  

Baronen og det halve vinslot: 241 sider. Kan købes på www.saxo.com

For yderligere information: Dennis Bach Groth Tlf: 24643414 eller: dg@grothpersson.com

Hvidvin

Hvilken type druesort er Grillo?

En god Grillo har en mere eller mindre intens strågul farve med grønlige reflekser. I næsen oplever du delikate blomster- og frugtaromaer, lidt tropiske, men med strejf af citrusfrugter som citron og grapefrugt, hvid fersken, gyldent æble og middelhavsaromatiske urter som timian og rosmarin.

Læs mere »
Nyhed

Fra vin til kunst

#Livet er et stort hjul, der drejer og drejer uden at stoppe, og hver gang det vender tilbage til sit udgangspunkt, fødes en ny revolutionær generation, overbevist om at være den første, der modarbejder systemet. Denne ungdommelige naivitet, som nogle gange fører til nonsens, har også ramt mig. Heldigvis.

Læs mere »
Scroll to Top

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos Groth & Persson

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.