Merlot 56 er fra den lille vingård Terre di Grassaga i Veneto, som er et atypisk produkt for området. Det er en Merlot dyrket på vinstokke fra 1956, deraf tallet “56”. Der spares ikke på omhu, og fokus er på maksimal ydeevne. Vinen udkommer derfor ikke hvert år, men når den kommer ud er det en vin, der holder over tid i modsætning til mange andre Merlot. Den er produceret i det klassiske område af Piave-floden, også kendt for sin masseproduktion, men ikke i dette tilfælde. Merlot 56 produceres kun i små mængder og skal værdsættes i små slurke og i godt humør, for det er en rig Merlot, hvor man mærker lidt inspiration af Amarone. Det skyldes den sene høst i slutningen af september, hvor klaserne udsættes for to ugers tørring. Altså ikke noget med ventilation og tørring i produktionshallen, men på planten. Man klipper blot “navlestrengen” over på klasen, så den hænger og tørrer i godt to uger uden at få vand eller næring. Dette giver en højkoncentreret saft med intense aromaer af rosiner, modne kirsebær og blommer. Vinen er lagret i 12 måneder både på store amerikanske fade og på kirsebærtræ, ikke typisk for området. Det tilfører dog et strejf af kirsebærduft og et let strejf af frisk krydderi og tobak til smagen. Resultatet er en tør, velsmagende og afbalanceret Merlot med fremragende vedholdenhed. Den er blevet kåret som Venetos bedste Merlot flere gange, og det er ingen overraskelse, for der er en ægte kvalitet at smage for dem, der elsker en fyldig Merlot.
Den kan serveres til alt fra vildt, kraftige pølser, gullash eller rødt kød.