VINIFIKATION: Efter en omhyggelig udvælgelse af de bedste Nero D’Avola druer, som har nået perfekt modenhed, sker presning-afstilkning og efterfølgende gæringen. Skallerne efterlades i kontakt med mosten i lang tid for at fremme ekstraktion af dens aromaer og karakteristiske røde farve. Herefter vinificeringen på traditionel vis ved en termostyret temperatur mellem 25° og 27° C. Derefter lagring på små franske egetræsfade i ca. 3 måneder inden aftapning. Vingårdens filosofi er, at vinen ikke skal domineres af egenoter, men derimod af druens typiske dybe frugtighed.
PrimeLuci Nero d’Avola DOC 2020
165,00 kr.
FARVE: Intens rubinrød. En meditationsvin, som gennem årene vil udvikle elegante granatreflektioner.
NÆSE: Meget kompleks, noter af hindbær, tørret blomme, brombær, kirsebær likør og solbær kombineres med antydninger af morellokirsebær, vilde jordbær og granatæble. Antydninger af aromatiske krydderier, tobak, læder, kakao, bittermandel og lakrids opfattes, harmonisk blandet med antydninger af moden frugt, tørrede figner og noter af vanilje.
SMAG: På ganen er den intens, beslutsom, fløjlsagtig, blød, afrundet og vedholdende.
PARRING: En elegant ledsager til velsmagende kødbaserede retter, stege og grill, men den passer også godt til fede grøntsager og velsmagende modne oste.
Velegnet til
På lager: <i class="fa fa-lg fa-check " style="color:#6FA64C;"></i> Produktet er på lager
Yderligere produktinfo
Vægt | 1,5 kg |
---|---|
Drue | |
Årgang | |
Alkoholsprocent | 14,5 % |
Passer godt med | Aromatiske retter, Fede og modnede oste, Kødretter |
Serveringstemperatur | 18°-20°C. |
Volumen | 0.75l |